Maandmemo mei 2023

Maandmemo mei 2023

Maandmemo mei 2023

10 juli 2023

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Na een heerlijke meivakantie is de school weer goed gestart en beginnen we aan het laatste stuk van dit schooljaar. Met veel verschillende activiteiten en feestdagen vliegen deze laatste weken voorbij en zitten we voor we het weten in het volgende schooljaar. Voor dit aankomende schooljaar zijn we druk met de formatie, waarbij we door het wegvallen van de NPO subsidie aan het kijken zijn naar een goede verdeling van de groepen. Hiervoor zullen we keuzes moeten maken, die ik later deze maand met u zal delen.

Met vriendelijke groet, Stephan van Slooten

Paasviering

Op donderdag 6 april hebben wij met de hele school Pasen gevierd.
In de kerk hebben wij naar het paasverhaal geluisterd, verteld door Pastoor Hedwig en uitgebeeld door de leerlingen van groep 5/6 en 6 door middel van een tableau vivant. Wat hebben ze dat fantastisch gedaan!

Daarna hebben wij op school genoten van een heerlijke lunch verzorgd door de ouderraad.

IEP eindtoets

Op 18 en 19 april hebben de leerlingen van groep 8 de eindtoets gemaakt. Alle basisscholen worden verplicht de eindtoets af te nemen. In verreweg de meeste gevallen correspondeert de uitslag van de eindtoets met het schooladvies. Mocht de score van de eindtoets significant hoger uitvallen dan het verwijzingsadvies dan kan het advies naar boven (nooit naar beneden) worden bijgesteld. Zodra de uitslag binnen is zullen de desbetreffende ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen op de hoogte worden gesteld.

Verkeersexamen groepen 7

Wat fijn dat alle leerlingen van de groepen 7 zijn geslaagd voor het theoretische gedeelte van het verkeersexamen! Gefeliciteerd allemaal! Op donderdag 25 mei zullen de leerlingen van de groepen 7 het praktisch verkeersexamen afnemen. We wensen iedereen heel veel succes!!

Luizen

Wij willen u vragen om na de meivakantie uw kind(eren) thuis te controleren op luizen. Mochten er luizen geconstateerd worden bij uw zoon of dochter, wilt u dan de leerkracht op de hoogte brengen door een mail of Parro te sturen? Alvast bedankt.

Koningsspelen ‘Iedereen doet mee’

Vrijdag 21 april hebben we een heerlijk feest gevierd op school.
De Koningsspelen werden in de ochtend geopend met het
Koningslied de ‘ZiggZagg.’ Op het schoolplein zongen en dansten de
kinderen, onder toeziend oog van belangstellende ouders, de sterren
van de hemel. Daarna was het tijd om met elkaar lekker gezond te
ontbijten. We hadden immers veel energie nodig om de hele ochtend lekker te sporten. Op verschillende plekken rond de school en in de gymzaal werden clinics georganiseerd zoals schaken, dansen, basketbal, bungee rennen en bootcamp. Op de atletiekbaan gingen verschillende groepjes kinderen langs allerlei onderdelen zoals touwtrekken, springkussen, wereldbal, zaklopen en vliegend tapijt. Ook de kleuters hebben zich prima vermaakt. Ze hebben leuke spellen gedaan zoals gooi een kroon, mandarijnenloop, spekhappen, de koninklijke maaltijd en de rode loper. Gelukkig was het de hele dag droog gebleven en hebben we er een mooi feest van gemaakt! Grote dank aan de ouderraad en alle hulpouders!

Schoolproject ‘Ruim ‘t op!’

Maandag 15 mei gaat het schoolproject van start. Het thema van dit schoolproject is ‘Ruim ‘t op!’. Het project zal geopend worden met een
‘trash hunt’, waarbij alle groepen met prikstokken en vuilniszakken de
wijk doorgaan om het rondzwervende afval te verzamelen.Vervolgens
zal er een aantal weken gewerkt worden aan dit onderwerp. De
leerlingen zullen zich verdiepen in de gevolgen van het afvalprobleem,
de plastic soep en hoe ze hun steentje bij kunnen dragen. Ook gaan
de leerlingen kijken naar de verschillende manieren waarop afval kan worden hergebruikt, waarbij zij creatief aan de slag gaan. Op de kijkavond van 13 juni kan iedereen (ouders/verzorgers, opa’s/oma’s, broers/zussen…) de klassen bezoeken en zien wat er geleerd/gemaakt is. Wij kijken uit naar een leerzaam, creatief project!

Kleuterfeest

Dinsdag 23 mei is het zo ver: het kleuterfeest! Het kleuterfeest zal dit jaar anders zijn dan normaal, want de kleuters gaan op een uitje. We gaan op bezoek bij Avonturenboerderij Molenwaard, waar we op ontdekkingstocht gaan met Fien en Teun. In het park zijn allerlei leuke activiteiten te doen, denk hierbij aan koe melken, tractor rijden, tuinieren, ponyrijden en genieten van alle parkshows. Bij Avonturenboerderij Molenwaard ervaren de kleuters hoe het is om te leven op de boerderij en zullen zij het einde van de dag trotse bezitter zijn van een echt boerderijdiploma. We hopen er samen een onvergetelijke dag van te maken!

Schoolreis 23 mei

Zoals jullie weten gaan de groepen 3 t/m 7 dinsdag 23 mei op schoolreis naar Duinrell in Wassenaar. De kinderen komen die dag op de normale tijd naar school en verzamelen in hun eigen klas. De hulpouders die deze dag een groepje begeleiden gaan ook naar de klas van hun kind.
Alle kinderen nemen hun eigen lunch mee. De kinderen kunnen bij de Franciscuspost in het park ook extra drinken. Het zou handig zijn als de kinderen een navulbare fles in hun tas meenemen. Een droog setje kleding is ook handig om mee te geven.

De kinderen mogen géén geld meenemen, wel is het toegestaan om zelf drinken en wat snoep mee te nemen. Houd deze hoeveelheid echter wel beperkt; we snoepen met mate en we snoepen nooit alleen maar delen met elkaar!
Let op: zwemspullen zijn niet nodig. We maken geen gebruik van het Tikibad. Mocht het warm weer zijn, dan is het fijn als uw kind ingesmeerd op school komt en eventueel eigen zonnebrand meeneemt. Een petje of iets dergelijks tegen de hitte kan ook handig zijn. De bussen vertrekken om 8:45 uur vanaf de parkeerplaats bij het winkelcentrum in Zwanenkamp. Om circa 17:00 uur verwachten wij weer terug te zijn. Als uw zoon of dochter last heeft van wagenziekte, dan kunt u dit aan de betreffende leerkracht doorgeven. We gaan er voor alle groepen een onvergetelijk dag van maken.

Met vriendelijke groet, De Schoolreiscommissie

KBS Franciscus op Instagram

Zoals meerdere ouders en leerlingen al hebben gemerkt, heeft onze school sinds kort een eigen Instagram account. Op dit account willen we onze volgers op de hoogte houden van de nieuwtjes van onze school. Benieuwd naar wat de kinderen allemaal leren, maken en doen op de Franciscus? Volg ons dan via kbs_franciscus_maarssen. Tot ziens!

Jaarkalender 2023-2024

Voor de zomervakantie ontvangt u de jaarkalender voor schooljaar 2023-2024 digitaal. Daar zullen ook de studiedagen en andere bijzondere dagen in worden vermeld. Tevens zullen wij voor de zomervakantie alle data in ParnasSys zetten, zodat u middels Parro ook kunt zien welke bijzondere dagen er zijn.

Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen

Lezen en voorlezen is een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van uw kind. De bibliotheek heeft een uitgebreid assortiment aan boeken, voorleesboeken, luisterboeken en e-books. Voor kinderen tot en met 17 jaar is het lidmaatschap van de Bibliotheek gratis.

Elke maand stuurt de bibliotheek een nieuwsbrief met leuke tips of activiteiten: Lekker zingen onderweg op de fiets of in de auto: Op de BoekStart-website vind je alle oude (en nieuwe) kinderliedjes bij elkaar.
Of wilt u weten hoe mensen vroeger vakantie vierden en hoe mensen lang geleden reisden? Duik dan eens in oude krantenberichten op Delpher.

Of houdt u van tuinieren? Hier zijn ook genoeg boeken over te vinden. Alles kunt u nalezen op:https://bibliotheekavv.crmplatform.nl/delen?email=A34102092AE7DC96

Bibliotheek Taalcafé: oefenen met Nederlands spreken

In het Taalcafé gaan vrijwilligers en deelnemers elke week met elkaar (in kleine groepjes) in gesprek. Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Als er maar veel gesproken en geluisterd wordt!

Sommige deelnemers doen iedere week mee, anderen wanneer het ze uitkomt. Vrijdagochtend 11.00 – 12.00 uur. De Bibliotheek Maarssenbroek, Bisonspoor 237 Iedereen is welkom. Je hoeft je niet aan te melden.
Toegang is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. https://www.bibliotheekavv.nl/agenda/taalcafe-maarssenbroek.12052023.html

Medezeggenschapsraad (MR)

Door de Medezeggenschapsraad (MR) worden leerkrachten en ouders betrokken bij het beleid van de school. In de MR zitten drie leerkrachten (Peter Snoek, Sigrid Morren en Joyce de Groot) en drie ouders (Leonie Oude Essink, Kostis Papadopoulos en Lonneke Westerik).

De oudergeleding in de MR vertegenwoordigt de ouders van de school.
De MR behandelt in principe geen individuele kwesties, maar wel aangelegenheden die op iedereen betrekking kunnen hebben. De volgende vergadering is op donderdag 11 mei. De notulen van onze vergaderingen zijn te vinden op de website van de school. Heeft u vragen, ideeën, suggesties, zaken waartegen u aanloopt of die u liever anders ziet? Laat het ons weten via mr@kbsfranciscus.nl.

AGENDA MEI 2023

Jarige personeelsleden in mei:

● Juf Kerry zondag 7 mei
● Juf Maartje zaterdag 13 mei ● Juf Sharon zaterdag 13 mei

● Juf Tamara zondag 14 mei
● Juf Sylvia maandag 22 mei

Een fijne dag en nog vele gezonde jaren toegewenst!

maandag 8 mei

De schooldeuren gaan na de vakantie weer open om 08:20 uur.

dinsdag 9 mei

Vanavond vergadert de OR/MR op school.

donderdag 11 mei

Vanavond vergadert de GMR.

maandag 15 mei

Opening schoolproject ‘Ruim ‘t op!’

Vanochtend gaat groep 4b naar De koeien van boer Jan in Westbroek en viert juf Sharon haar verjaardag
‘s middags in de klas.

donderdag 18 mei

Hemelvaartsdag, iedereen is vrij.

vrijdag 19 mei

De school is vandaag gesloten, iedereen is vrij.

maandag 22 mei

‘s Morgens gaan de groepen 7 naar een voorstelling in Zuilen ‘s Middags gaat groep 8 naar de voorstelling in Zuilen.

dinsdag 23 mei

Vandaag gaat groep 3 t/m 7 op schoolreis naar Duinrell.

Vandaag gaan de kleutergroepen naar De Molenwaard voor het kleuterfeest.

woensdag 24 mei

Studiedag. Vandaag zijn alle leerlingen vrij.

donderdag 25 mei

Vandaag hebben de groepen 7 het praktisch verkeersexamen.

maandag 29 mei

2e Pinksterdag, iedereen vrij.

dinsdag 30 mei

Onderbouwdag. De groepen 1, 1-2a, 1-2b en 1-2c zijn vrij vandaag.

dinsdag 30 mei t/m donderdag 15 juni

Cito-toetsen