Maandmemo december 2022

Maandmemo december 2022

Maandmemo december 2022

1 december 2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoewel de Sint nog in het land is en zijn hielen nog niet heeft gelicht,
komt 2023 over een aantal weken al in zicht.

De eerste helft van het schooljaar is al bijna omgevlogen,

maar de rest van het jaar laat ons zeker niet onbewogen.

Er staat het komende half jaar nog van alles te gebeuren,

maar dat vertel ik graag in de maandmemo’s in geuren en kleuren.

Natuurlijk zal Sinterklaas met zijn Pieten naar onze school komen,

en zullen de kinderen maandag zeker moeilijk zijn in te tomen.

Het is voor veel kinderen een spannende en geweldige dag,

de school vol cadeautjes en surprises zorgt dat het gezellig wezen mag.

 

Na deze dag gaan we na een studiedag van het team door naar de kerstsfeer,

want de kinderen gaan dan weer vol met kerstknutsels in de weer.

Op donderdag 22 december gaan we het kerstfeest vieren,

en daarvoor moeten we natuurlijk ook de boom versieren.

Daarna mag iedereen van twee weken kerstvakantie genieten

en hopen wij op mooi weer en dat het niet de hele dag zal gieten.

Wij wensen u allen een fantastische kerst en een bruisend oudjaar,

en dan zien wij elkaar na een bescheiden knalfeest, weer in het nieuwe jaar!

 

Met vriendelijke groet,

Stephan van Slooten

 

Personeel

Eind november is juf Ines bij ons op school begonnen als gymleerkracht. Hieronder stelt zij zich graag aan u voor:

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Voor jullie een nieuw gezicht zo halverwege het schooljaar! Met enthousiasme stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Ines en ik ben 30 jaar.
In mijn vrije tijd speel ik tennis en doe ik aan klimmen. Sport heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Als kind wilde ik al alle sporten leren kennen die er zijn en schreef ik in mijn vriendenboekje dat ik graag gymjuf wilde worden. En dat is gelukt! In 2016 ben ik afgestudeerd aan de ALO in Amsterdam en daarna ben ik les gaan geven op een basisschool in Amsterdam. Toch bleef ik Maarssen missen en ben ik weer terug verhuisd naar de plek waar ik ben opgegroeid.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik nu op de Franciscus een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Want uiteindelijk is mijn grootste doel er naar te streven dat bewegen geïntegreerd wordt in het dagelijks leven.

Dat begint natuurlijk bij het begin, op de basisschool. Hier maken de kinderen een keuze voor een sport en ontwikkelen zij hun motorische skills het meest.

Daarnaast brengt sport nog meer prachtige facetten van de ontwikkeling met zich mee. Sport is emotie regulatie, samenwerken en PLEZIER!

Ik kijk er naar uit iedereen te mogen leren kennen en er met elkaar een fantastisch schooljaar van te maken!

Met sportieve groet,

Ines

 

Vanaf maandag 5 december zal ook juf Jiske het team komen versterken en lesgeven in groep 5. Juf Noëlle zal op maandag en dinsdag naar groep 3b gaan om les te geven en juf Angelique zal weer volledig haar IB-taken oppakken. Hieronder stelt juf Jiske zich aan u voor:

 

Beste ouder(s), verzorger(s) en leerlingen,

Mijn naam is Jiske Stam, ik ben 27 jaar en ik woon in Woerden. Ik woon

samen met mijn man en onze kersverse dochter Loïs van inmiddels 4

maanden oud. Na een korte carrière in de media ben ik sinds 2019 met

veel plezier en passie werkzaam in het basisonderwijs. Momenteel

geniet ik nog van de laatste weken van mijn zwangerschapsverlof, maar

ik kijk er naar uit om over een paar dagen bij jullie op school aan de slag te gaan in groep 5!

Tot snel allemaal!

 Met vriendelijke groet,

Jiske

We wensen iedereen veel plezier op de nieuwe werkplek!

 

Studiedag 6 december

De dag na pakjesavond heeft het team van KBS Franciscus een studiedag. De kinderen kunnen dan lekker uitslapen en bijkomen van alle spanning rondom Sinterklaas. De studiedag heeft voor het team een vol programma waarbij we in de ochtend alles gaan leren over het werken met referentieniveaus waar leerlingen op werken en hoe je deze passend aanbiedt bij de mogelijkheden van de leerlingen. De middag zal gekeken worden naar de scores van de Kanjertraining, waarmee we de sociale veiligheid van de leerlingen bekijken en onderzoeken wat nodig is om dit te borgen of te verbeteren. De dag zal worden afgesloten met een scholing over executieve functies, waarbij het team wordt meegenomen in de verschillende vaardigheden die leerlingen nodig hebben voor het organiseren van hun werk. Hierbij kan gedacht worden aan het trainen van het werkgeheugen, concentratie en het leren plannen van werk. Een basis die leerlingen nodig hebben voor het vervolgonderwijs.

 

Het huis van Sinterklaas

De groepen 1/2 zijn op maandag 14 november op bezoek geweest bij het huis van Sinterklaas. Bij binnenkomst mochten de kinderen een kleurplaat kleuren en kregen zij een muts op. Daarna kregen de kinderen een rondleiding waarbij zij de geschiedenis leerden achter de gouden chocolademunten. De kinderen kregen vervolgens een rondleiding door het huis van Sint, waarbij zijn slaapkamer werd bekeken en aan het einde mochten ze nog langs in zijn werkkamer. Sinterklaas was daar heel druk aan het werk, maar maakte tijd voor de vragen en verhalen van de kinderen. Het was een gezellige, geslaagde ochtend!

 

Sinterklaasviering

Onze leerlingen kijken er naar uit om samen op school het Sinterklaasfeest te vieren. Vol spanning en verbazing hebben we de afgelopen weken gekeken naar het Sinterklaasjournaal. Fijn dat Sinterklaas weer in het land is. Nog maar een paar dagen en dan is het pakjesavond. Op maandag 5 december vieren wij op school samen met de kinderen het feest van Sinterklaas. Op deze dag komen de kinderen op de gewone schooltijd naar school. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Dan kunnen we om 8:30 uur beginnen! De kinderen verzamelen in hun eigen klas. Als u wilt blijven kijken willen wij u vragen om na het brengen van uw kind achter het hek plaats te nemen. Dit in verband met de aankomst van de Sint en zijn Pieten. Alle groepen zijn gewoon om 14.30 uur uit. De groepen 1 tot en met 4 brengen een bezoek aan de Sint en zijn Pieten die in de pakjeskamer zijn. De leerlingen van de groepen 5 t/m 8, mogen hun surprise op vrijdagmiddag 2 december tussen 14.30 uur en 15.30 uur in de klas brengen. De surprise moet ingepakt zijn en voorzien van de naam van degene voor wie het is. Wij zijn benieuwd naar alle prachtige resultaten. De kinderen nemen hun eigen tien-uurtje en lunch mee. We gaan er met elkaar een feestelijke dag van maken!

 

Sinterklaasviering in de kerk

Op zondag 4 december vindt er een Sinterklaas- en Adventsviering plaats in de Verrijzeniskerk in Reigerskamp. U bent van harte welkom. In de bijlage naast deze maandmemo vindt u de uitnodiging.

 

Talentenatelier

Wat is er de afgelopen weken op de maandag hard gewerkt door alle kinderen. Wij zagen heel wat enthousiaste leerlingen tijdens en na het talentenatelier. In de groepen 5/6, 7 en 8 hebben kinderen een mooie dans gemaakt, gewerkt met de 3D printer, heerlijk gekookt, en heel leuke pompommen en flipperkasten gemaakt. De groepen 3,4 en 5 hadden bij het onderdeel papier maché lekker met lijm en papier gewerkt, om uiteindelijk een bakje met reliëf maken. En dat is na 2 weken zeker gelukt! De laatste dag hebben de leerlingen het bakje geschilderd en het resultaat is prachtig geworden. Een ander onderdeel voor de groepen 3, 4 en 5 waren armbandjes maken. Het resultaat is supermooi geworden! Namens deze weg ook een dank naar de ouders die hebben meegeholpen. Later in dit schooljaar zal er nog een keer het talentenatelier georganiseerd worden, zodat de kinderen weer iets anders kunnen kiezen. Het was zeer geslaagd!

 

Voedselbank

Dit jaar willen wij tijdens de kerstperiode aandacht besteden aan de voedselbank. Vanaf 7 december staan er bij beide ingangen kratten waar de leerlingen houdbare etenswaren/verzorgingsproducten in kunnen doen. U kunt dan denken aan:

  • Ontbijtgranen
  • Zeep
  • Gemengde groenten (blik/pot)
  • Tandpasta
  • Pasta
  • Rijst
  • Luiers, enz.

Kijk gerust in uw kast of u daar nog iets heeft staan wat ze kunnen gebruiken en geef het mee aan uw kind. De voedselbank is er blij mee. De kratten worden op vrijdag 23 december opgehaald.

Kerstviering

Op donderdag 22 december vieren wij het Kerstfeest op school. ’s Morgens is er voor alle kinderen een viering in de Verrijzeniskerk in Reigerskamp. Het is voor ouders en andere belangstellenden niet toegestaan om de viering bij te wonen. ’s Avonds wordt er in alle groepen een maaltijd verzorgd door de ouders door middel van kleine hapjes. Via Parro kunt u opgeven welke hapjes u gaat maken, samen met uw kind. Op een later tijdstip volgt nog verdere informatie.

 

Rapporten

In de groepen 5 t/m 8 gaan wij vanaf dit schooljaar over op een cijferrapport. Dit houdt in dat de resultaten niet langer worden aangegeven met een woordbeoordeling (zoals bijv. ruim voldoende of matig), maar met een cijfer. De kinderen krijgen dus vanaf het begin van het schooljaar ook al cijfers voor hun toetsen. Een uitgebreidere uitleg volgt voor het eerste rapport in februari.

 

Samenwerking schoolfotograaf

Op de jaarkalender staat vermeld dat de schoolfotograaf op donderdag 23 maart 2023 komt om individuele-, broer/zus- en groepsfoto’s te maken van uw kind(eren).

De Ouderraad heeft de afgelopen maanden ook andere fotografen benaderd, omdat er soms wat onvrede was bij eerdere fotografen, maar ook om te kijken welk aanbod anderen kunnen leveren om weer met een frisse blik te kijken wat de mogelijkheden zijn en om mee te gaan met de tijd. Wij kunnen u met trots laten weten dat dit is gelukt en dat er een samenwerking plaatsvindt met ‘Nieuwe Schoolfoto’.

De datum van de schoolfotograaf, vermeld op de jaarkalender, van donderdag 23 maart 2023 komt te vervallen. De nieuwe datum voor de schoolfotograaf is op dinsdag 7 februari en donderdag 9 februari 2023. Er worden individuele foto’s  en groepsfoto’s gemaakt, maar ook is er de mogelijkheid om broer/zus foto’s te laten maken. Meer informatie volgt te zijner tijd. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, De Ouderraad

 

Stichting Cultuurpromotie Gezinnen

In de onderstaande link ontvangt u de culturele gezins-UIT-agenda Domstad Kids met een overzicht van activiteiten zoals Kinder Doe Expo’s bij het Waterliniemuseum, voorstellingen bij Stadsschouwburg Utrecht, creatieve workshops in het Monderiaanhuis, een moderne Odiezee en natuurlijk de nodige Sinterklaasideeën & Kerstvakantietips. Hierbij de link: Domstad Kids nov.-dec.

 

Webinars Stichtse Vecht

Kwadraad Maatschappelijk Werk geeft in de maand december en januari weer een aantal gratis webinars voor ouders, onder andere op dinsdag 13 december, om 20.00 uur, is er een live webinar ‘Kinderen en pittige emoties’. Deze webinar is gericht op ouders met kinderen van 2 t/m 12 jaar. Zie voor meer webinars en informatie/aanmelden:  www.kwadraad.nl/webinars

 

Administratie

Als uw zoon of dochter een broertje of zusje heeft dat in het schooljaar 2023-2024 de leeftijd van 4 jaar gaat bereiken en uw kind is nog niet bij ons aangemeld, verzoeken wij u een inschrijfformulier op te halen bij de administratie of een mail te sturen naar administratie@kbsfranciscus.nl. Heeft u verhuisplannen vóór of in het volgend schooljaar, dan vragen wij u om een uitschrijfformulier op te halen bij de administratie. Dit alles in verband met de planning voor het aankomende schooljaar.

 

Ziekmeldingen

Als u uw zoon of dochter ziek wilt melden kan dit via het telefoonnummer van de school. De leerkrachten lezen geen berichten via Parro meer na 8:15 uur. Onze school is bereikbaar op telefoonnummer 0346-562629. U krijgt altijd een keuzemenu. Kies een 0 als u uw kind wilt ziekmelden. U hoort dan het antwoordapparaat waar u een boodschap kunt achterlaten. Kies een 1 als u iemand van het team wilt spreken.

 

 Jarige personeelsleden in december:

 

14 december meester Stephan

 

Van harte gefeliciteerd! Een fijne dag en nog vele gezonde jaren toegewenst!

 

Agenda december

 

vrijdag 2 december De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 mogen hun surprise tussen 14:30 uur en 15:30 uur in de klas brengen.
maandag 5 december Vandaag vieren we het sinterklaasfeest op school.
dinsdag 6 december Studiedag. Alle leerlingen zijn vrij.
donderdag 8 december De OR/MR vergadert vanavond.
dinsdag 13 december De GMR vergadert vanavond.
donderdag 15 december De leerlingenraad vergadert vanmorgen voor de 2e keer.
woensdag 21 december Showtime voor de kleutergroepen:

– Groep 1      :   12:00 uur

– Groep 1-2 a:   10:55 uur

– Groep 1-2 b:   9:50 uur

– Groep 1-2 c:   08:45 uur

donderdag 22 december Kerstviering in de ochtend in de kerk.

Alle kinderen zijn vandaag om 12:30 uur uit en verwachten we weer eind van de dag op school voor het kerstdiner. Verdere informatie volgt.

vrijdag 23 december Alle kinderen zijn om 12:30 uur uit en hebben daarna kerstvakantie.
24 december t/m 8 januari 2023 Kerstvakantie.


Wij wensen iedereen een hele fijne kerstvakantie met sfeervolle kerstdagen en een mooie jaarwisseling!
Graag tot ziens in het nieuwe jaar, op maandag 9 januari 2023!